Общинска и държавна администрацияСпорт

С пешеходен поход Плевен ще се включи в Световния ден на ходенето

С пешеходен поход Плевен ще се включи в Световния ден на ходенето. Той ще се състои на 1 октомври, неделя, от 9:30 часа в парк „Кайлъка“, съобщи Ирена Николова, началник на отдел „Спорт“ в общината.

Сборният пункт е спирка „Моста“, където всички участници ще получат талони за томбола. Няма възрастови ограничения. Всеки участник избира кой от двата маршрута с различна трудност иска да измине. По-лекият маршрут е по алеите, а този за търсещите повече адреналин минава по маркираната туристическа пътека през историческата крепост „Сторгозия“ с водач от Пешеходния клуб към Туристическо дружество „Кайлъшка долина“. 

Финалът ще е на Бригадирската поляна, където ще бъде изтеглена томбола и ще бъдат раздадени спортни награди, каза още Николова. 

Към събитието ще се присъедини инициативата „Спортувай в Кайлъка“ със спортни игри за цялото семейство. Заниманията за деца и родители ще започнат на Бригадирската поляна в 9:45 ч.
Спортното събитие цели да популяризира системните занимания и особено ходенето като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус, подчерта Николова.

Пешеходният поход е част от Спортния календар на Плевен за тази година.

Припомняме, че това е второто масово спортно събитие, организирано в Плевен от общинската управа тази седмица. На 26 септември се проведе и инициативата „Открий своя спорт“ в Градската градина. 

БТА

Подобни новини

Back to top button