Пазар на трудаСоциални

Състоя се първа за годината трудова борса в Плевен

На 4 октомври в зала „Плевен“ на Областна администрация – гр.Плевен се проведе обща трудова борса.

В борсата взеха участие 18 работодатели, осъществяващи дейност в областта на: производство на елементи за автомобили, шивашката промишленост, отбраната, производство на машини със специално предназначение, леене на чугун, производство на турбини и двигатели,  дейност на ресторанти и заведения за бързо обслужване, търговия, счетоводство и служба по трудова медицина, производство на стъклени изделия, обучителна организация и др.  10 работодатели обявиха 40 работни места, а останалите работодатели имат вече активни заявки за свободни работни места в Бюрото по труда – Плевен.

Официални гости на събитието бяха Николай Абрашев – зам.-областен управител на Плевен, Костадин Гюров – младежки трудов медиатор към Община Плевен и Цецка Лучева, представител на КТ „Подкрепа“ – гр. Плевен

Приветствие към участниците в трудовата борса отправи г-жа Елка Ангелова – директор на Дирекция „Бюро по труда” – Плевен.  Представена бе кратка информация за пазара на труда в община Плевен, актуални програми и мерки по ЗНЗ и П РЧР и възможностите за включване в обучение на безработни и заети лица по чл.63 от ЗНЗ.

Работодател, обявил най-много работни места на първичния пазар, е „ВОСС Аутомотив България” ЕООД – 6 бр. за оператор и инспектор качество. Всеки от присъстващите работодатели изказа благодарности  към служителите на ДБТ Плевен за отправената покана за присъствие и за ползотворното сътрудничество с бюрото.

Обявени бяха свободни позиции за оператор шиене и кроене на текстил, шофьори и складови служители, оператор CNC, транжори, работник витрина, касиери, продавач-консултанти, сладкар,  както и за офис сътрудник,  професионален домоуправител, инженер и специалист продажби.

Борсата беше посетена от 95 търсещи работа лица. От тях 9 са младежи на възраст 25-29 години, от които двама роми.

Попълнени са 2 броя карти за участие по проект „Започвам работа“.

Снимки: ДБТ – Плевен

Подобни новини

Back to top button