ЛичностиСветски новини

Потомък на стария плевенски род Маджункови навърши един век

Плевенчанинът Стефан Димитров Маджунков навърши 100 години.  Юбилярят е роден на 5 октомври 1923 г. в града ни, в семейство на земеделци. Произхожда от големия плевенски род Маджункови, живеещ в Маньова махала. Неговият баща е един от дарителите за строителството на църквата „Света Параскева”. Стефан Маджунков е служил в Българската армия 3 години по времето на Втората световна война. Женен е, има син и дъщеря, 2 внука, 2 внучки и 3-ма правнуци. Трудовият му живот с 46 години стаж преминава само в едно предприятие – Ремонтната база в Плевен. Изключително трудолюбив, способен и уважаван от колегите и ценен от ръководители си човек, с множество медали и награди. Сред съседите си е известен с добронамереност и с готовност винаги да помогне. 

Според него дълголетието му се дължи на положителното мислене, без завист и омраза, движението и труда, разказа неговата снаха Константина Ангелова, добавяйки, че той е най-добрият човек, когото познава. 

На 5 октомври Стефан Маджунков отпразнува вековния си юбилей в тесен семеен кръг. Община Плевен споделя неговата и на близките му радост и му пожелава здраве, спокойни и приятни дни напред. В изпълнение на Решение на Общинския съвет на столетника ще бъде предоставена сумата от 500 лева, които ще получат от негово име дъщерята и синът му.

Подобни новини

Back to top button