ЛичностиОбщество

Името на Андрей Романов – строителя на съвременен Плевен официално носи от днес алеята към Панорамата

Алея на името на един от най-успешните кметове на Плевен – Андрей Романов, беше официално открита днес в района на Панорама „Плевенска епопея 1877”. На организираната от Община Плевен церемония присъства семейството на Андрей Романов, ученици, общественици, културни дейци, журналисти, плевенчани, дошли да засвидетелстват уважение.

По предложение на кмета Георг Спартански алеята беше наименувана с Решение на Общинския съвет – Плевен, № 1375/25.05.2023 г., прието с пълното единодушие от местните депутати.

Изпълняващият длъжността Кмет на Община Плевен Милен Яков припомни пред присъстващите делото на Андрей Романов – строителя на съвременен Плевен, човек, който е пример за отдаденост на своя град, отговорност, решителност, скромност, мъдрост и човечност. За изграденото от Андрей Романов и екипа му говори и неговата съпруга Пенка Романова, която благодари за оказаните към съпруга й почит и уважение. Тя припомни и неговата и на екипа му работа по изграждане на всички обекти за 100 години от Освобождението на Плевен, както и за цялостното благоустрояване на града.

Снимки: Община Плевен и Красимир Романов

Подобни новини

Back to top button