Полиция

Митнически служители от Русе задържаха укрити спортни екипи

Митнически служители задържаха 1420 комплекта недекларирани спортни екипи при проверка на товарен автомобил в района на Дунав мост при Русе.

На 05.10.2023 г. служители от ТД Митница Русе селектират за проверка товарен автомобил, пътуващ от Турция за Франция и управляван от турски гражданин. Според представените документи камионът е превозвал компресори и текстилни изделия – ризи. В хода на контролните действия митническите инспектори откриват в товара недекларирани 35 кашона с общо 1420 спортни екипи с обозначения на световни марки.

Недекларираните стоки са иззети и по случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Русе под надзора на Окръжна прокуратура – Русе.

Междувременно на 09.10.2023 г., при друг случай на ГКПП Русе при Дунав мост пристига автобус, пътуващ от Турция за Украйна. При проверка на личните вещи на пътниците, в багажа на едно от лицата са открити общо 215 спортни долнища. Лицето е заявило, че е закупило стоката от Турция, но не е могло да предостави документи за въвеждането й в ЕС. Съставен е акт за установяване на административно нарушение.

Подобни новини

Back to top button