Полиция

Приносът ни в МВР статистиката: Двама напушени и един пиян зад волана

Досъдебно производство е образувано в РУ – Левски за шофиране след употреба на наркотици. В 12:15 часа на 10 октомври на улица „Христо Ботев“ в града е бил проверен 36-годишен, който се придвижвал с „Форд“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за метадон и метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анализ. Нарушителят е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата разследващ полицай за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е РП – Плевен.          

На 10 октомври около 23.20 часа в областния град на улица „Гривишко шосе“е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес „. Наркотестът на водача – 40-годишен, е отчел положителна проба за употреба на канабис. Нарушителят е дал кръвни проби за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа.  По реда на чл. 212 от НПК е извършен оглед от полицейски служители на автомобила. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Работа по случая продължава.

Бързо производство е образувано в Първо РУ – Плевен за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 17:15 часа на 10 октомври на булевард „Христо Ботев“ е бил проверен 44-годишен, който се придвижвал с „Фолксваген“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен и работата продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button