Полиция

Пияни и дрогирани шофьори отказват кръвна проба

Досъдебно производство е образувано в РУ – Долни Дъбник за шофиране след употреба на наркотици. В 07:35 часа на 14 октомври в град Искър е бил проверен 40-годишен, който се придвижвал с „Фолксваген“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за амфетамин и метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят не е дал кръвна проба за химически анализ. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата разследващ полицай за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е РП – Плевен.          
          
Бързо производство е образувано в РУ – Кнежа за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 01:40 часа на 15 октомври в град Кнежа на улица „Св. Св. Кирил и Методий“ бил проверен 36-годишен, който се придвижвал с „Опел“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е съставен акт. Извършен е оглед на автомобила. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен и работата продължава разследващ полицай.
          
На 14 октомври около 03:20 часа в село Горни Дъбник е установено, че 30-годишен се придвижва по улиците на селото с мотофреза в нетрезво състояние. Алкотестът му е отчел над 1.2 промила.  Издаден е талон за медицинско изследване, но 30-годишният не е дал кръвни проби. За престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК е уведомен прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button