Полиция

Над 60 000 къса нелегални цигари задържаха на ГКПП Дунав мост –Русе

Митническите служители на ТД Митница Русе задържаха в рамките на ден 3011 кутии (60 220 къса ) цигари. Тютюневите изделия са открити при четири отделни проверки на превозни средства, излизащи от страната през Дунав мост – Русе. По-голяма част от задържаните тютюневи изделия са с валиден български акцизен бандерол, но за тях не са представени изискуемите документи по Закона за акцизите и данъчните складове.

На 13.10.2023 г., около 10.00 часа, при съвместни действия митнически и гранични служители проверяват два автомобила с ремаркета за леки коли, пътуващи от България за Нидерландия. След сканиране с рентген и последващ физически контрол е установено, че в гумите на превозваните ремаркета, както и в резервните гуми на влекачите, са укрити общо 2403 кутии (48 060 къса) цигари с български акцизен бандерол. За установените нарушения по случаите са съставени актове на водачите – български граждани. 

В същия ден, около 14.00 часа, на пункта пристига автомобил с прикачена към него автоплатформа, управляван от български гражданин. В автомобила пътували и четирима пътници от България за Германия. Превозното средство е насочено за проверка в халето за щателна проверка, при която в две автомобилни гуми, превозвани върху платформата, са открити 298 кутии (5960 къса) цигари с български акцизен бандерол. Установено е, че тютюневите изделия са на един от пътниците – П.Б. – български гражданин, на когото е съставен акт за административно нарушение.

Четвъртият случай също е от 13.10.2023 г. , когато около 00:55 часа на ГКПП Дунав мост – Русе е спрян за проверка товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ електродвигатели от Турция през България за Румъния. При извършената щателна проверка в специално изграден тайник в един от резервоарите са открити 310 кутии (6200 къса ) цигари, с турски бандерол и с надписи Duty Free. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимката е илюстративна

Подобни новини

Back to top button