КултураСветски новини

С нови отличия приключи творческата година за самодейците от Aсеновци

На 14 октомври – Петковден, в село Сливовица, община Златарица се проведе VІІІ-ят фолклорен фестивал „С песните на Борис Машалов“.

Женска фолклорна група „Осъмски ритми“ и Тея Михайлова, с ръководител Петранка Стефанова към НЧ „ Съзнание 1894“ с. Асеновци взеха участие със северняшки народни песни, едната от които беше на Борис Машалов. Гости, организатори и публика бяха очаровани от прекрасните изпълнения на нашите певици, с което предизвикахме бурни аплодисменти и овации, споделя радостта си секретарят на читалището, Петранка Стефанова. Бяхме наградени със статуетка и икона от председателя на читалището в Сливовица Драган Драганов, който остана много впечатлен от нашите изпълнения и лично на сцената изказа своята благодарност, похвала и отправи покана за следващи фестивали и концерти.

Благодаря за пореден път на всички участници, които прославиха селото ни и общината! Благодаря на оркестъра за чудесния съпровод!

Това беше последното ни участие за този сезон. Приключваме с участия в 10 фолклорни фестивала и 1 кулинарен, завоювани 18 медала, от които 12 златни, 3 статуетки и парични награди.

Гордеем се с изминалата година и с нашите постижения, показахме още по- високо ниво и надграждаме постигнатото! Надявам се следващият творчески сезон да продължим да работим упорито с нов репертоар и нови изненади!

Бъдете здрави, скъпи самодейци! Бъдете все така активни и всеотдайни!, завършва информацията от госпожа Стефанова.

Подобни новини

Back to top button