ПолицияПраво

В катастрофата с жертва до Опанец всички били без колани

30-годишният шофьор освен много пиян е карал без книжка

Прокуратурата води разследване по случая с тежката катастрофа с пиян шофьор, при която загина дете в Плевенско, съобщиха от обвинението.

Инцидентът е станал на 23 октомври на пътя Плевен-Долна Митрополия, след село Опанец. 30-годишен мъж, управлявайки автомобил, при навлизане в остър завой губи контрол, напуска пътното платно вляво по посоката на движението му и се удря в крайпътно дърво.

В автомобила са пътували още трима души – 30-годишен мъж, 5-годишното дете и 21-годишна жена. Детето, жената и водачът са били без предпазни колани. При огледа на местопроизшествие е установено, че превозното средство не е бил оборудвано с детско столче.

В резултата на катастрофата на детето е причинена черепно-мозъчна травма, на жената травма на главата. Водачът и пътникът на предната седалка са с леки наранявания. Детето е откарано в болница, където по-късно е починало. 30-годишният водач е изпробван за наличие на алкохол в кръвта, при което е отчетено 2,33 промила алкохол. Взета му е кръв за медицинско изследване. Направен му е тест за употреба на наркотици, резултатът е отрицателен. Притежаваното от водача свидетелството за управление на моторно превозно средство, е отнето.

По делото предстои да се разпитат свидетелите, да се назначават експертизи и да се събират други доказателства за установяване на причините, довели до тежкия инцидент.

Действията по разследването продължават под ръководството на прокуратурата.

Снимката е илюстративна

Подобни новини

Back to top button