ОбществоСпорт

Започва изграждането на скейт площадка до Балаклия

Скейтборд площадка ще бъде изградена в района на чешма „Балаклия” в Плевен. Стартът на строителството е на 26 октомври /четвъртък/. Избраният от Община Плевен след проведена обществена поръчка изпълнител е „Джерамис Интернешъл” ЕООД – София.

Площадката за скейтборд ще обхваща площ от 640 кв.м. Дейностите ще започнат с почистване на терена и изграждането на подземни комуникации. След полагане на специалните настилки тук ще бъде изградена стоманобетонна конструкция за ролкови екшън спортове за начинаещи и напреднали. Ще бъдат монтирани осветителни тела, пейки, указателни табели, районът ще бъде озеленен, ще бъде осигурена и достъпна среда.

Предложението за строителство на Скейтборд площадката беше нееднократно внасяно от кмета Георг Спартански на заседания на Общинския съвет, но не получи одобрение с неубедителни мотиви на част от съветниците. Едва тази година местният парламент даде зелена светлина за изграждането на съоръжението като част от Инвестиционната програма, гласувана през м. февруари.

Подобни новини

Back to top button