Водещи новиниИзбори

Никопол, Левски, Искър и Червен бряг ще избират кмет тази неделя

В община Никопол на балотаж отиват Емил Цеков от коалиция „БСП за България“ и Ахмед Ахмедов от ДПС. Това сочат резултатите от местния вот при 100 % обработени протоколи на секционните комисии в общината, публикувани на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Досегашният кмет на община Левски Любка Александрова от местна коалиция „БСП за България/Левицата!/“ и кандидатът на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ Борислав Цанов отиват на балотаж. За Любка Александрова са гласували 42,14 % или 3 285 души, а Борислав Цанов е получил подкрепа от 1 572 души или 20,17% от вота.

Досегашният кмет на община Искър Валентин Йорданов, издигнат от Местна коалиция (МК) „БСП за България“ и Иван Йолов, кандидат на коалиция „Заедно за силна община“, отиват на балотаж за кмет на община Искър, показват данните при 100% обработени протоколи. Йорданов е събрал 1 124 гласа подкрепа или 39,99% от отишлите на да гласуват на местните избори вчера. Йолов е предпочетен отна 1 048 от имащите право на глас в общината, което е 37,28% от всички гласували.

В община Червен бряг Атанас Атанасов, издигнат от партия „Съюз на свободните демократи“ (ССД) и досегашният кмет от ГЕРБ Цветан Костадинов отиват на втори тур за кметския пост. Данните са при 100% обработени протоколи. Атанасов е получил 2 667 гласа в своя подкрепа, което е 23,74% от отишлите до избирателните урни вчера. За Костадинов, който се бори за втори кметски мандат, са гласували 2 006 избиратели или 17,86%. 

Подобни новини

Back to top button