ОбразованиеОбщество

Своя „Звезден бал“ имаха 37 абитуриенти в неравностойно положение в Плевен

За девета поредна година Националното сдружение на сираците в България, с подкрепата на Община Плевен и дарители, подари празнична вечер на 31 абитуриенти в неравностойно положение от училища в Плевен и областта, както и зрелостници от КСУДС в гр. Роман. От името на кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански тийнейджърите поздрави заместник-кметът Елина Димитрова.

„За мен е чест да съм сред вас и от името на местната власт в Плевен не просто да ви поздравя с вашето завършване, а да заявя категоричната подкрепа на Община Плевен, уважението и приятелството ни към вас. Пожелавам ви на първо място да сте здрави, да вярвате в себе си и да мечтаете смело“, обърна се към абитуриентите Елина Димитрова. Тя съобщи, че тази година Община Плевен изпраща и своя първи абитуриент от Центровете за настаняване на деца от семеен тип, като осигурява не само всичко необходимо за бала, но и с решение на Общинския съвет предоставя на детето общинско жилище без заплащане на наем за период от две години, ще съдейства и с осигуряване на работа.

Празничната вечер в „Ростов“ бе открита официално от председателя на НССБ Слави Михайлов, който благодари на всички дарители и добри хора, направили възможен поредният „Звезден бал“ в Плевен. Всеки един от абитуриентите получи и лични подаръци, осигурени отново от дарителите.

Подарък – концерт с народни песни и танци, поднесоха в празничната вечер и възпитаници на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен. Те, заедно с популярни изпълнители, допринесоха за празничното настроение, състояла се с домакинството на ресторант „Ростов“. Част от празника бе и избор на „Мис и Мистър Звезден бал`2024“, като конкурсът предизвика много емоции.

От Национално сдружение на сираците в България изказаха своята благодарност към всички добродетели, помогнали за звездната вечер. За изминалите девет година от началото на инициативата досега са подпомогнати над 300 абитуриенти в неравностойно положение.

Подобни новини

Back to top button