ОбразованиеОбщество

Започва строеж на нов корпус в НУИ „Панайот Пипков“

На 9 ноември 2023 г.беше направена първата копка на нова сграда в двора на Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” в Плевен. Проектът включва още надстрояване на съществуващата сграда и изграждане на топла връзка между двете.

Гост на ритуала беше областният управител Виолета Иеремиева, която  изрази  своята огромна радост, че има възможността да присъства на такова паметно събитие, защото проекти от подобен мащаб и значимост вече са рядкост. Тя поздрави директора Румен Тодоров и екипа му за ентусиазма и упоритостта, с които са довели идеята до нейната реализация.

Румен Тодоров благодари на екипа, изготвил архитектурния проект, документацията по кандидатстването за финансиране и осъществяване на обществената поръчка. В лицето на областния управител той отправи благодарност към държавата и към Министерство на културата, което изцяло финансира строителните дейности.

Новата сграда ще е на пет етажа и ще включва дванайсет учебни стаи, балетна зала, художествени ателиета, аудио и видео студио. Така училището ще може да премине на едносменен режим. Целият проект е на стойност 3,5 милиона лева. Предвидено е строителните работи да продължат 540 дни и новата сграда да започне да функционира през учебната 2025/2026 г.

Подобни новини

Back to top button