Общинска и държавна администрацияПолитика

Новите съветници и кметове в община Плевен положиха клетва и така встъпиха в длъжност (галерия)

На тържествена церемония, състояла се на 10 ноември 2023 г. в зала „Плевен” на Областната администрация, новоизбраните общински съветници, кметът на община Плевен и кметовете на кметства в общината положиха клетва. Отсъстваха четирима новоизбрани съветници. Областният управител Виолета Иеремиева призова в словото си представителите на местната власт да помнят, че положената клетва е обет, който се дава пред Бог, пред семейството, пред всички нас – гражданите на община Плевен, и вай-вече, пред собствената съвест. Тя апелира към новите избраници с думите: ”Загърбете предизборните емоции, огромните си различия, егоцентризма. Обединете се само и единствено в полза на това, Плевен и цялата община да просперират! Бъдете диалогични, открити, но преди всичко, бъдете мъдри.”

Преди да предаде символите на властта на новия кмет на общината д-р Валентин Христов, бившият вече кмет Георг Спартански се обърна към него с думите: ”За мен е чест да ви връча официалните символи на кметската власт и ви пожелавам на първо място да бъдете здрав, да бъдете много упорит, да бъдете успешен във вашата работа и Плевен под ваше ръководство да върви напред и нагоре така, както гражданите на Плевен го заслужават!”.

В отговор, д-р Христов благодари на всички хора, гласували на изборите, защото, според него, това е начинът да заявим гражданската си позиция, когато искаме нашият град да се промени към по-добро. Той заяви, че ще работи в диалог и сътрудничество с всички членове на Общинския съвет, независимо от политическата им принадлежност. Новият кмет призова гражданите към активност и инициативност, за да може проблемите да се решават съвместно с тях. В заключение, той пожела на представителите на местната власт ”Този мандат да бъде успешен за всички и нека след четири години да бъдем горди с това, което сме постигнали“.

Първото заседание на ОбС – Плевен беше открито от доайена сред членовете му, Димо Дешев със стих от Тома Измирлиев и с вечните думи на Апостола: ”Трябва да се мисли зряло, да се съветваме един друг и да се слушаме, да избягваме даже най-малката гордост, да не присвояваме за себе си нищо. Всичко се състои, според мене, в наши задружни сили!”.

След това Общинския съвет пристъпи към работа по текущия дневен ред, май-важната точка в който беше изборът на председател на съвета.

Снимки: Цветанка Христова и Областна управа

Подобни новини

Back to top button