ПолицияПраво

Задържан е шофьорът, виновен за катастрофата, при която загина Ферарио Спасов

Задържан е шофьорът, причинил катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов. 24-годишен мъж от Лясковец е шофьорът, помел със спортен мерцедес в събота колата на Ферарио Спасов, информира „24 часа“. Той е известен на полицията, но неосъждан. Карал е мощната немска кола с много висока скорост. Хипотезите са за около 150 км/ч. Скоростта ще бъде установена с експертизи.

Сигналът за катастрофата е получен в събота в 16.40 ч., уточниха от полицията във Велико Търново. По натовареното трасе София – Варна известният треньор се прибирал от мач на отбора си „Дунав“ Лом към Ловеч, когато колата му била застигната отзад от мерцедеса, който летял с висока скорост по мокрия асфалт в посока Велико Търново.

По неизвестни причини 24-годишният Нончо не успял да спре, ударил автомобила на футболния специалист отзад и го изхвърлил в страни от пътя. Ферарио Спасов е издъхнал на място.

Младият шофьор от другата кола и спътницата му, на 28 години били откарани в спешна помощ с леки наранявания и с освободени за домашно лечение. Установено е, че имат охлузни рани, шофьорът – и хематом на главата. Той е тестван за алкохол и наркотици – пробите са отрицателни. Взети са и кръвни проби за химичен анализ. Задържан е за 24 часа.

Окръжна прокуратура – Велико Търново ръководи разследване на тежкия пътен инцидент.

Подобни новини

Back to top button