Водещи новиниОбществоПраво

Млад шофьор на „Хонда“ е блъснал челно колата с волейболистите от Плевен

На 11.11.2023 г. е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 3 във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч по повод тежко пътнотранспортно произшествие.

Около 15,45 ч. на път II-35 (Ловеч-Плевен), при 31 км, при мокра и хлъзгава пътна настилка, водачът на лек автомобил „Хонда“ (на 22 г.), движещ се в посока гр. Ловеч, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в движещия се в посока гр. Плевен автомобил „Фолксваген“,  управляван от 50-годишен водач.

В резултат на произшествието са починали водачът на лекия автомобил „Хонда“ и двама пътници в него – на 24 г. и на 59 г. Четвъртият пътник е откаран в тежко състояние в болница в Плевен. Водачът на „Фолксвагена“ е прегледан в болницата в гр. Ловеч и освободен, като му е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чиито резултати се очакват. 

Извършен е оглед на местопроизшествие и предстои извършването на всички необходими действия по разследването за изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

Снимка: Фейсбук

Подобни новини

Back to top button