Водещи новиниПраво

Сарафов вика в София прокурорът, освободил мъжа, убил в ПТП Ферарио Спасов

Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов ще извика утре в София прокурора от Велико Търново Йордан Кожухаров, съобщи „Нова телевизия“, позовавайки се на свои източници. Днес около 14 часа, като наблюдаващ прокурор по делото за катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, той е пуснал считания за виновен за инцидента 24-годишен мъж. На шофьора, който има едва 16-месечен стаж зад волана, е повдигнато обвинение, но прокурорът го е пуснал с най-леката мярка за неотклонение – подписка.

В социалните мрежи са достъпни клипове на 24-годишният водач, от които става ясно, че е любител на бързите автомобили, похвалил се е и със снимка от околовръстното шосе на Велико Търново, на която километражът показва близо 270 километра в час. През октомври е отнесъл уличен стълб, шофирайки с несъобразена скорост пред полицията в Лясковец. Автомобилът, с който стана катастрофата, е собственост на мъж с прякора Бенджи, също популярен в Лясковец и Велико Търново като любител на демонстративно шофиране с високи скорости, пише bgonair.bg.

Йордан Кожухаров най-вероятно ще бъде отстранен от разследването и то ще бъде поето от друг наблюдаващ прокурор.

Инцидентът стана вчера около 18 часа до с. Шереметя. До момента е известно, че колата на загиналия треньор се е движила в посока София в участък, в който има две платна към столицата и едно към Варна. Автомобилът на Спасов е застигнат от мерцедес, който го удря и го изхвърля от пътя. На място е починал треньорът, а водачът на втория автомобил и спътницата му са леко ранени.

Подобни новини

Back to top button