ОбществоОбщинска и държавна администрацияПолитикаПроблеми

Виолета Иеремиева е поканила министър Андрей Цеков на разговор за проблемния път до Ловеч

Областна администрация – Плевен и областният управител Виолета Иеремиева поднасят искрените си съболезнования на семействата и близките на загиналите в тежката  катастрофа в участъка Плевен – Ловеч Стефка Великова, Симеон Симеонов и Калоян Минков.

Още през месец октомври областният управител Виолета Иеремиева е отправила покана към министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков да посети Плевен като един от най-важните проблеми, които ще бъдат обсъдени на срещата е поддръжката на републикански път II-35, в участъка Плевен – Ловеч. В поканата се казва:

„През последните години трафикът по този път се увеличи многократно, като считам, че с напредването на строителството на АМ „Хемус“ този процес ще се засилва. Само през настоящата година (по последна информация към м.септември) на този път са станали 26 тежки пътно-транспортни произшествия, в които са загинали 7 човека. Общият пътен травматизъм за областта показва данни за настъпили повече от 170 тежки ПТП с над 20 загинали и над 200 ранени граждани. В същото време, по данни от ОПУ-Плевен, на РП II-35 Плевен-Ловеч, не е изградена инфраструктура за автоматични устройства за записване на пътния трафик. Това препятства възможността за направа на по-детайлен анализ на трафика и натовареността на движението по пътя.

Обществеността на Плевен и региона желае да се предприемат мерки за ограничаване на инцидентите по път II-35, чрез, на първо място – по-добра поддръжка на пътя – неговите елементи и сервитути. Да се полагат навременни грижи за подрязване на тревистата и храстовидната растителност, които затрудняват и ограничават видимостта на места. Не на последно място – да се въведат мерки за постоянен контрол, ограничаване на скоростта, както и ограничаване на възможностите за неразрешено изпреварване и навлизане в насрещното движение, чрез разполагане на ограничители върху пътното платно.”

Подобни новини

Back to top button