ИзкуствоКултура

Николай Неделчев е новият председател на Дружеството на плевенските художници

Николай Неделчев – Кокала е избран за председател на Дружеството на плевенските художници към Съюза на българските художници (СБХ). Това е станало по време на отчетно-изборно събрание, проведено преди дни, информира БТА.

Първата задача, с която съм се заел, е да сформирам нов управителен съвет на дружеството. В него според мен трябва да има и колега, който не е член на СБХ, казва пред БТА Неделчев. Ще се опитам да сплотя групата на плевенските художници, да организираме повече и качествени общи изложби, които да представим в други градове, както и да каним да гостуват в Плевен и наши колеги от страната, каза още той.

Неделчев добави, че една от целите му в следващия мандат ще е и да привлече нови членове сред по-младите художници в Плевен, за да се обнови групата. Към момента активните членове на плевенското дружество на художниците са около 45, които традиционно участват в общите изложби.

Поредната експозиция на плевенските художници, която се подготвя, ще бъде открита в навечерието на Коледните празници. Очаква се тя да бъде представена в Арт центъра в Градската градина.

Снимка: Цветанка Христова

Подобни новини

Back to top button