Политика

Общински съвет – Плевен се събира за заседание на 15 ноември

На основание чл. 23, ал. 4, т. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация на 15 ноември 2023 г. (сряда) от 10.00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова” ще се проведе заседание на Общински съвет – Плевен, мандат 2023 – 2027 г. След тържественото първо заседание на 10 ноември, на което клетва положиха кметът на Общината д-р Валентин Христов, общинските съветници и кметове на кметства в общината, новоизбраният Общински съвет на Плевен се събира в сряда за втори опит да си избере председател. От направените на първата сесия 5 предложения – за Иван Малкодански /ПП ГЕРБ/, Генади Тодоров /БСП за България/, Николай Маринов /Бъдеше за Родината/, Наталия Цанева /Коалиция ПП – Демократична България/ и Тихомир Стойков /Възраждане/, нито едно не събра необходимите поне 21 гласа при гласуването.
Преди процедурата за избор на председател клетва ще положат избраните за общински съветници, които по уважителни причини отсъстваха на тържествената сесия на 10 ноември.

Заседанието на Общинския съвет утре отново ще се води от доайена сред
общинските съветници – Димо Дешев.

Заседанията на Общински съвет – Плевен се излъчват на живо на страницата на Общински съвет – Плевен – https://obs.pleven.bg/bg/izlachvane-na-zasedaniya-na-zhivo

Подобни новини

Back to top button