ПолитикаТранспорт

Свилен Трифонов: От юли настоявам за реални мерки за “пътя-убиец” Плевен – Ловеч

През изминалите дни станахме свидетели на поредната зверска катастрофа на пътя Плевен – Ловеч. Още през юли анонсирах за този проблем и за спешните мерки, които трябва да бъдат взети. Това заяви народният представител от “Продължаваме Промяната – Демократична България” Свилен Трифонов във връзка с високата концентрация на катастрофи по този път.

През септември депутатът организира среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, на която отново изтъкна необходимостта от спешни мерки за предотвратяване на честите инциденти на пътя-убиец.

Депутатът предложи на министъра редица решения, които да намалят жертвите – след координация с МВР, да се повиши броят на предупредителните знаци за път с висока концентрация на ПТП, полагане на звукова маркировка и поставяне на ограничителни колчета в определен периметър, които да ограничат опасни изпреварвания и навлизане на автомобила в насрещната лента за движение.

Министър Цеков посочи тогава, че са поети ангажименти за поставяне на допълнително необходимите пътни знаци и звукова маркировка по пътя. Към момента обаче все още такива няма, а жертвите се увеличават с всеки изминал ден.

Свилен Трифонов бе поискал и справка от МРРБ за всички предвидени ремонти на пътната мрежа в област Плевен, поверена за поддръжка на АПИ до края на 2023 и 2024 г.

Подобни новини

Back to top button