ПолицияСтраната

На Митница Русе задържаха над 600 000 къса цигари

Митнически служители от ТД Митница Русе иззеха 640 800 къса (32 040 кутии) цигари при проверки на напускащи страната превозни средства в рамките само на едно денонощие. Задържаните тютюневи изделия са с български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на акцизното законодателство. Те са открити при три отделни проверки на 11.11.2023 г. на товарни автомобили с българска регистрация.

При единия от случаите, на 11.11.2023 г., митническите служители селектират за проверка в района на ГКПП Силистра-Ферибот товарен автомобил, управляван от българска гражданка и пътуващ по маршрут от България за Германия и Нидерландия. По документи камионът е превозвал хранителни стоки и други пакетирани продукти. В хода на контролните действия е установено, че между описаните стоки в товарното помещение са укрити общо 148 600 къса (7430 кутии) цигари с различни търговски марки. За тютюневите изделия не са представени документи, съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). Срещу водачката на автомобила е съставен акт за административно нарушение.

Същия ден при съвместни действия със служители от Гранична полиция е спрян за митническа проверка в района на ГКПП Оряхово друг товарен автомобил, управляван от български гражданин. Между превозваната стока – дървени столове, са открити кашони с общо 78 000 къса (3900 кутии) цигари, за които не са представени документи по ЗАДС. Срещу водача на товарния автомобил също е съставен акт за административно нарушение.

При друга проверка в района на ГКПП Дунав мост –Русе митническите служители откриват в излизащ от страната товарен автомобил, управляван от български гражданин, 414 200 къса (20 710 кутии) цигари. В хода на контролните действия са открити и превозвани 670 метални кутии от сирене, съдържащи  прозрачна течност с характеристики на спирт. Точното количество и състав на етиловия алкохол са в процес на установяване. Работата по случая продължава.

Снимката е илюстративна

Подобни новини

Back to top button