ОбществоПолитика

ОбС – Плевен избра председател – Иван Малкодански от ГЕРБ

От втори опит общинските съветници в Плевен си избраха председател. Това е Иван Малкодански от ГЕРБ, на когото при гласуването на първото заседание на новия Общински съвет не достигнаха 6 гласа, за да заеме поста.

Общият брой на гласувалите днес общински съветници е 38. Недействителните бюлетини са 7, а действителните 31 – от тях 28 са „за“ Иван Малкодански, а 3 „за“ Генадий Пъшев.

След избора му за председател на местния парламент Иван Малкодански сподели, че на новоизбраните общински съветници предстои много работа: „Първите неща, с които ще се запозная са структура, работа на община и ще се постарая да видя къде има проблеми, които да може да коригираме  в най-кратки срокове“.

Той изрази надежда, че с личен диалог ще успее да постигне компромис с оглед на фрагментираността на настоящия Общински съвет.

Съветниците избраха временна комисия, която да изработи Правилник за дейността на ОбС – Плевен през новия мандат. По предложение на Ева Маринова от БСП в нея има по един представител на всички политически формации в съвета плюс председателя Иван Малкодански. За председател на тази комисия беше избран Емил Пеев.

Сесията завърши с гласуване, което одобри предложението до приемане на нов правилник да се работи по досегашния.

Подобни новини

Back to top button