ПроблемиТранспорт

Спират камионите в участък от „Хемус“ до 20 часа днес заради ремонта на тунел „Топли дол“

Днес от 12 ч до 20 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т от км 30 до км 47 на АМ „Хемус“ в посока Варна, съобщава пресцентърът на АПИ. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътна връзка „Витинска река“ при км 30 на АМ „Хемус“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при км 47 и АМ „Хемус“.

Ограничението се налага за оптимизиране на трафика по автомагистрала „Хемус“ в района на тунел “Топли дол” преди предстоящите почивни дни. 

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата. 

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg<http://www.api.bg>, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Подобни новини

Back to top button