Бедствия и аварииВодещи новиниСтранатаТранспорт

Спряно е движението на тирове през Троянския проход

Дъжд, сняг и оранжев код за силен северозападен вятър

Временно е ограничено движението за МПС над 12 тона през Троянския проход, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Силен снеговалеж е причината тежкотоварните автомобили да не се движат по път II-35 Троян – Кърнаре.
От АПИ апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия.
В Националния оперативен център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) е постъпила информация за предстоящи силни ветрове и валежи. За събота е обявен оранжев код за силен северозападен вятър със скорост 10 – 15 м/секунда. Поривите на вятъра могат да достигнат до 25-30 м/секунда в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Софийска, Перник, Търговище.
Дъжд с количества 15-35 л/кв.м се очаква в областите Добрич, Варна и Бургас. Според хидрологичната прогноза валежите през следващите 48 часа могат да доведат до повишаване на речните нива в Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски басейни.
Лоши са условията за туризъм в планините, обявиха от Планинската спасителна служба. Температурите са отрицателни, облачно е, има и гъста мъгла. Вятърът е силен, вали и сняг, като почти навсякъде вече има снежна покривка от няколко сантиметра. Пътеките са хлъзгави, а видимостта е намалена.

Подобни новини

Back to top button