Полиция

Досъдебни производства са разкрити срещу трима шофьори

Досъдебно производство е образувано в РУ – Долни Дъбник за шофиране след употреба на наркотици. В 07:19 часа на 16 ноември в град Долни Дъбник е била проверена 20-годишна, която се придвижвала с „БМВ“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анализ. 20-годишната е задържана е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата разследващ полицай за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е РП – Плевен
        
На 18 ноември в град Плевен на кръстовището на улица „Миндиликов“ и улица „Кичево“ е настъпило ПТП с материални щети между лек автомобил „Фиат Пунто“ и автобус „Мерцедес“. Водачите са изпробвани с техническо средство, като пробата на автобусния шофьор – 37-годишен, е показала наличие на бензодиазепин. Съставен е акт по закона за движение по пътищата. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета проба за анализ. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава.

Наркотици иззеха от лек автомобил при полицейска проверка служители на РУ Долни Дъбник. На 19 ноември в 17.20 часа в град Искър е спрян „Алфа Ромео“, управляван от 38-годишен. Батерията на мобилен апарат е била полепена с бяло прахообразно вещество. Намерени са тръбичка и две ножчета също със следи от бяло вещество по тях, отворен блистер с наличието на синьо на цвят хапче с нарушена цялост от единия край. За намерените вещи и хапчето 38-годишният е заявил, че са негови и за лична употреба. Предстои назначаване на физико-химична експертиза на хапчето. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от Наказателния кодекс. Продължава работа по случая.

Подобни новини

Back to top button