НПООбществоОбщинска и държавна администрация

Изграждането на спортно съоръжение до център за интеграция ще подкрепи Община Плевен

Изграждане на спортно съоръжение в Плевен по Програма „Изграждане на леки спортни съоръжения в центрове за институционални грижи“ 2023–2024, обсъдиха по време на работна среща кметът на Общината д-р Валентин Христов и представители на Сдружение „Чемпиънс Фактори“. Сдружението подпомага деца, лишени от родителски грижи и младежи в неравностойно положение.

„В мое лице може да разчитате категорично на подкрепа. Община Плевен ще помогне реализацията на проекта и ще съдейства с всичко, което е необходимо, що се отнася до административна част“, заяви по време на разговора с представителите на сдружените в лицето на Цветан Георгиев и Ширин Амин.

Предвижда се новото спортно съоръжение да бъде изградено на територията на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания на ул. „Даскал Димо“ № 7 в Плевен. Така посещаващите центъра ще имат възможност и за нетрадиционни методи на спортуване чрез динамични, силови и статични упражнения. Комбинираното съоръжение за стрийт фитнес ще се състои от два лоста на различна височина, двойна успоредка, лост хюмън флаг, шведска стена, u-образна успоредка за кофички и долна преса, успоредка за хора с увреждания, лежанка за коремни преси с възможност за регулиране на височината.

Сдружение „Чемпиънс Фактори“ подпомага деца, лишени от родителски грижи и младежи в неравностойно положение да подобрят личностното си развитие и да развият комуникацията си, предоставяйки им основни житейски умения, увереност и по-добри перспективи за бъдещето. Целта на проекта, който осъществява, е да се насърчи физически активен начин на живот сред институционализирани младежи чрез изграждане на „леки“ спортни съоръжения в 5 центъра в България, единият от които в Плевен, и чрез разработване на иновативна програма за обучение. Реализирането на проекта ще спомогне и за създаване на среда, в която младежите да развиват комуникативните си умения чрез спортуване в екип, а това ще подобри физическата и психическата им активност.

Очакванията са новото съоръжение в Плевен да бъде изградено през м. март 2024 г., след което ще започне провеждане и на тренировки от сертифицирани треньори. 

Подобни новини

Back to top button