БизнесЖивотновъдствоОбщинска и държавна администрация

Областен управител и кмет откриха пчелния базар

На 23 ноември на площад „Възраждане” в Плевен беше открит Базар на меда и пчелните продукти, организиран от Областния пчеларски съюз – Плевен, новосъздадената кооперация „Плевен Мед 2023“ и „Партнерс Експо“ ООД. 

Целта на събитието е да обърне вниманието на гражданите на Плевен към значението и ползата от пчелните продукти. Така се възстановява една прекъснатата от 15 години традиция в града да се провежда специализиран  пчеларски есенен базар.

По покана на доц. Юлиян Станчев, председател на Областния пчеларски съюз, на откриването присъства областният управител Виолета Иеремиева.

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов откри базара като подчерта, че Плевен е столицата на пчеларството със своето Международно пчеларско изложение.

За празничната атмосфера допринесоха народните песни и танци, изпълнени от ученици в Национално училище по изкуствата „П.Пипков”

До 26 ноември посетителите на базара ще имат възможността да се запознаят с продукцията на пчелари от целия плевенски регион, както и да дегустират различни видове мед.

Снимки: Областна администрация Плевен

Подобни новини

Back to top button