ПроблемиСпорт

Кръгла маса за спорта организират клубове и граждански сдружения

На 28.11.2023г. /вторник/ от 10,30 часа в конферентна зала „Гена Димитрова“, ул. „Димитър Константинов“ № 2, гр. Плевен /сграда на Библиотека „Хр.Смирненски“/ ще се проведе кръгла маса на тема: „Развитието на спорта в региона – поле за взаимодействие на държавата, общините и спортните клубове“. Инициативата за организацията на кръглата маса е на неправителствените организации: Сдружение „ФК Плевен“, СБК „Дяковски баскет“, Сдружение „Боксов клуб „Мизия 80“, Сдружение „ФК Девета Плевенска дивизия“ и Гражданско обединение за Спортен Плевен, със съдействието на главния експерт на Министерството на младежта и спорта за Плевенска и Ловешка област – Атанас Кършев.

За участие в кръглата маса са поканени и ще вземат участие доц. д-р Димитър Илиев – министър на младежта и спорта, кметът на община Плевен д-р Валентин Христов, председателят на ОбС – Плевен доц. д-р Иван Малкодански, представители на общините и общинските съвети в Плевенска област, както и спортни клубове и граждански организации в региона.

Оценявайки перспективността на проблемите, свързани с развитието на професионалния и масов спорт и значимостта им за развитие на региона, очакваме активно участие на представители на спортните клубове в региона.

Инициативен комитет за организация на кръглата маса: Сдружение „ФК Плевен“ с председател Николай Тодоров; СБК „Дяковски баскет“ с председател Александър Дяковски; Сдружение „Боксов клуб „Мизия 80“- с председател Алюександър Александров; сдружение „ФК „Девета Плевенска дивизия“ – с председател Илия Пацев; Гражданско обединение за спортен Плевен с координатор Иван Иванов.

Подобни новини

Back to top button