КлиматСтраната

Очаква ни сняг, вятър и усложнен трафик

Циклонът, който ще премине през Солун, ще донесе в събота и неделя у нас дъжд, сняг, поледици и виелици, предупреди в „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев.

„Сняг ще има навсякъде. Може би само в Югоизточна България снежната покривка ще бъде символична. В останалите части от страната ще е около 10 см, в София може и до 15 см да натрупа“, каза още проф. Рачев.

Неговият съвет е през почивните дни, особено в неделя, да се пътува само при крайна нужда. Очаква се в Североизточна България и по проходите обстановката да е доста усложнена.

Още вчера от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) призоваха шофьорите да се подготвят за пътуване в зимни условия, тъй като през уикенда се очакват интензивни валежи, преспи и заледявания.

Очаква се снежната покривка дълго да се задържи заради ниски температури. По прогноза температурите ще паднат до 0-1 градуса. Снеговалежите ще са интензивни и с натрупване в планините, в много райони на Западна България, в Предбалкана и в Дунавската равнина – най-вече в Североизтока.

Подобни новини

Back to top button