Бедствия и аварииОбщинска и държавна администрация

От Община Плевен информират за зимната обстановка и справянето с проблемите

Всички институции и фирми, ангажирани със зимното почистване в Плевен и общината, са на терен от сутринта. Община Плевен е в постоянна връзка с представители на почистващите фирми, като всеки постъпил сигнал се подава веднага към съответното фирма, за да може да се реагира възможно най-бързо.

Близо 70 са подадените сигнали за паднали дървета и клони на пътя, по тротоари и в кварталите на града. Сигналите са постъпили на тел. 112 и горещия телефон на община Плевен – 064 881 323. Всички сигнали са предимно от района на град Плевен. 19 са вече сигналите за паднали дървета върху автомобили. Дърветата и клоните падат от тежкия, мокър сняг, защото короните още са с голяма листна маса.

По отстраняването на падналите дървета работят екипи на общинската фирма „Паркстрой“, съвместно с Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Екипите на Пожарната са ангажирани основно с отстраняване на паднали дървета от пътното платно, по останалите сигнали – работи „Паркстрой“. Част от сигналите, на които е реагирано до момента, са за паднали дървета в района на ул. Сан Стефано“ /на пътното платно зад сградата на ОДМВР – Плевен/, за района на Регионалния исторически музей, опасни дървета на улиците „Пиер Кюри“ и „Цар Самуил“, екипите работят и по сигналите в кварталите.

В по-голямата част от селата, в резултат на снеговалежа, има скъсани жици и проблеми с електрозахранването. Села в общината са без ток от часове, проблеми с електрозахранването има и в град Плевен.

Почистване на пътната мрежа:

За почистване на улиците и пътищата в Плевен и общината е изкарана цялата налична техника на почистващите фирми. Няма подадени сигнали за бедстващи хора в общината.

В Плевен приоритетно се чистят улиците, по които са линиите на градския транспорт. Вече започна почистване и на вътрешните улици в кварталите.

По информация от общинската фирма „Тролейбусен транспорт“, тролеите обслужват всички линии. Паднали клони върху контактната мрежа, обаче, възпрепятстват използването й и по тази причина тролейбусният транспорт работи в момента на дизел. „Опитваме се в момента , заедно с „Паркстрой“, да отстраним всички нападали клони по мрежата, за да може да се премине към нормален режим на работа, информира инж. Ангел Несторов – управител на „Тролейбусен транспорт“.

Всички общински пътища в община Плевен са труднопроходими в момента. От общинската фирма „Инжстрой“ препоръчват: ако пътуването не е наложително – да се избягва. Техника на фирмата работи по места, като най-проблемна остава ситуацията в участъка Тученица – Бохот, там снегонавяванията продължават.

Подобни новини

Back to top button