КултураОбразование

Вечер на таланта се проведе в Средношколско общежитие „Данаил Попов“

На 27-ми октомври в Средношколско общежитие „Данаил Попов“ в Плевен се проведе „Вечер на таланта“. Събитието е част от годишния календар на общежитието, в което живеят деца – възпитаници на плевенски училища, гимназии и техникуми от 8-ми до 12-ти клас.

„Вечер на таланта“ внася колорит в ежедневието и предоставя възможност на даровитите деца от Средношколско общежитие „Данаил Попов“ да покажат своя талант в музика, песен, танц и скеч, каза Веселка Лилова – директор на общежитието.

Децата, които взеха участие бяха 16, а програмата включваше изпълнения на народни песни, народни танци, представяне на разказ от Чудомир и други атрактивни изпълнения на песни, стихотворения и скечове.

Така, по време на „Вечер на таланта“ беше представено „Дайчово хоро“ в изпълнение на кавал от деветокласника Йордан, „Криво Садовско хоро“ в изпълнение на тамбура от Сантиана, която е в осми клас.

Скечът по разказ на Чудомир беше изпълнен от осмокласничката Габриела Минчева, а Теодора и Преслав представиха хоро – ръченица „абдай“, характерно за Северняшката фолклорна област в България.

Ралица Райкова и Марио Петров изпълниха спортни латино-американски танци: ча-ча, румба и джайф.

Песента „Аз съм тук“ на Михаела Филева изпълни Габриела Нанкова, а скечът със заглавие „Интервю за работа“ изпълниха Светослав в 9-ти и Михаил в 10-ти клас.

Стихотворението на Христо Фотев „Морето само живите обича“ беше представено от Габриела Атанасова в десети клас, последвано от изпълнение на „На Елиза“ от Лудвиг ван Бетовен на синтезатор от Габриела.

Финалът на „Вечер на таланта“ в Средношколско общежитие „Данаил Попов“ беше поставен с песента „Я кажи ми, облаче ле бяло“ в изпълнение на осмокласничката Теодора, която учи в Езиковата гимназия в Плевен.

В подготовката на събитието, което е част от колорита в общежитието са се включили всички възпитатели, уточни Татяна Мотовска –възпитател в СО“ Данаил Попов“.

Подобни новини

Back to top button