ПроблемиСоциални

Гражданинът Ивайло Атанасов поиска оставка от шефа на ВиК – Плевен

Факт е, че Плевен има огромни проблеми с водоснабдяването, но в същото време липсва комуникация с гражданите, с потребителите на услугата. Това каза днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен Ивайло Атанасов, плевенчанин, известен в културните среди на града като председател на читалище „Съгласие 1869“.

Той обяви, че иска оставката на шефа на водоснабдителното дружество, който според Атанасов не се справя с работата си.

Лоша и недостатъчна е според Атанасов обратната връзка на „Водоснабдяване и канализация“ – Плевен с гражданите. Особено когато в ситуации, получили се в последните дни с често спиране на водата за часове наред, когато няма възможност хората да получат бърза и навременна информация за това, защо е спряна водата, какъв е проблемът и най-важното – кога ще бъде възстановено водоснабдяването. Атанасов допълни, че самият той е звънял с часове на посочените дежурни телефони в сайта на институцията, докато отсреща дежурен служител се е обадил. Но не могъл да отговори на въпросите му.

Какъв е проблемът да има оператори, които да дават информация, пита Атанасов. Той посочи, че сайт и страница във Фейсбук не са вариант за информиране на потребителите, особено по-възрастните, които разчитат само на телефоните си.

Ивайло Атанасов разказа за конкретен проблем, възникнал на улицата, на която живее в централната част на Плевен – ул. „Карлово“. Там по думите му месеци наред от ВиК – дружеството не са обезопасили и отстранили изкоп, направен заради авария. Когато след поредица писма и жалби дошли 14 човека плюс техника, трапът бил засипан, но само след няколко дни отново разкопали мястото заради… лошо положен асфалт. Така го заварил снегът.

Колко струват материалите и трудът за тази дейност? Колко плаща дружеството на вероятно външната фирма, изпълняваща такива ремонти? Какъв е броят на работещите във ВиК – Плевен и колко отговарят за остраняване на аварии? Тези и още остри въпроси, които вълнуват и плевенчани, задава Ивайло Атанасов.

Подобни новини

Back to top button