ОбразованиеОбщество

Медицинският университет в Плевен дипломира 44-и випуск млади лекари, Димитър Бербатов ще изнесе мотивиращо слово

Медицинският университет в Плевен (МУ-Плевен) организира шествие и тържествено представяне на младите лекари от 44-тия випуск на Факултет „Медицина“. Празничните събития ще се състоят утре с участието на академичното ръководство на учебното заведение, преподавателите и близките на дипломантите, съобщи Велина Дукова от пресцентъра на университета.

След успешно завършен шестгодишен курс на обучение 129 абсолвенти от България, Сърбия, Украйна и Република Северна Македония придобиват образователно-квалификационна степен „магистър“ и професионална квалификация „лекар“. Средният успех на Випуск 2023 млади лекари е много добър 5.00. Във випуска има един носител на „Златен Хипократ“ за пълно отличие – д-р Симона Аврамова, както и висок брой отличници – 28. Носителят на приза „Златен Хипократ“ ще отговори на приветствията на гостите и ще поздрави своите колеги. 

Специален гост на церемонията по дипломиране на младите лекари тази година е Димитър Бербатов, който ще изнесе мотивиращо слово. „С футболните си успехи Бербатов прослави България както като капитан на националния отбор, така и като играч във водещи европейски отбори. Той е футболист №1 на годината на България за рекордните седем пъти и носител на „Златната обувка“ на Висшата лига. Днес Фондация „Димитър Бербатов“ подкрепя талантливите деца на България. Автор е на биографичната книга „По моя начин“, припомни Дукова.

Празничният ден ще започне с ритуал по предаване символите на университета пред ректората. От там ще потегли шествие към площад „Възраждане“. Тържествената промоция ще се състои от 11:00 часа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.

БТА

Подобни новини

Back to top button