Водещи новиниУслуги

Отмениха водния режим в Плевен

ВиК- Плевен информира в сайта си, че от днес, 30 ноември 2023 г. е отменено режимното водоснабдяване за всички селища в община Плевен и община Долна Митрополия, които бяха с режим на водата. Това са Плевен, Долна Митрополия, Тръстеник, Бохот, Брестовец, Буковлък, Къшин, Ласкар, Николаево, Опанец, Победа, Ралево, Тодорово и Ясен.

Във водопроводната система на ВиК- Плевен постъпват достатъчно водни количества от водоснабдителна група „Черни Осъм“ и от регионалните водоизточници – шахтовите кладенци „Биволаре“, „Долна Митрополия“ и „Крушовица“, с които да се подсигури питейна вода на всички потребители.

Нарушения на водоснабдяването могат да настъпят само в случай на аварии на ВиК системата или други непредвидени обстоятелства, посочват от дружеството.

Режим на водата беше въведен на 7 октомври, макар че негласно съществуваше няколко нощи преди това, като от ВиК обявиха, че ще е в сила именно до 30 ноември. Пак негласно безводието от 13 до 17 и от 23 до 05 часа беше отменено поне в Плевен още вчера.

Подобни новини

Back to top button