Полиция

Над 71 000 къса нелегални цигари са задържани на ТД Митница Русе през ноември

Общо 71 420 къса (3 571 кутии) цигари задържаха митническите инспектори на ТД Митница Русе през месец ноември при извършени седем проверки.

Най-голямото количество в един случай е установено от митническите служители в района на Дунав мост при Видин – 44 000 къса (2 200 кутии). Акцизните стоки, за които не са изпълнени разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) са открити при щателна митническа проверка, извършена в товарното помещение на камион, управляван от български гражданин на път за Франция. Цигарите са били скрити в седем чувала, завързани с въжета и залепени отгоре върху легално превозваните стоки. Кутиите били облепени с български акцизни бандероли, превозвани са в нарушение на ЗАДС, поради което са задържани, а водачът е санкциониран.

19 980 къса (999 кутии) цигари без български валиден акцизен бандерол са открили митнически инспектори в товарен автомобил на МП Оряхово. Камионът е управляван от турски гражданин, превозващ замразена риба. Проверяващите се усъмнили, че е възможно сред товара да има нелегално превозвани акцизни стоки, поради което са извършили щателна митническа проверка. Голямото количество цигари е установено при челната стена на агрегатното отделение. Нелегалните стоки са задържани. Образувано е досъдебно производство срещу нарушителя.

При проверка на автобус, напускащ България през Дунав мост при Русе, митническите служители установили общо 6 200 къса (310 кутии) цигари. Тютюневите изделия са били без български акцизен бандерол и са намерени в двама от пътниците в автобуса, турски граждани. 2600 къса или 130 кутии са открити в якето на единия пътник. Установено е, че са поставени във вътрешността на дрехата през дупка в джоба. В багажа на друг от пътниците, в найлонов плик, са намерени още 3 600 къса (180 кутии) цигари. Всички нелегално пренасяни стоки са иззети, а нарушителите са санкционирани.

Снимката е илюстративна

Подобни новини

Back to top button