КултураЛичности

В Левски ще наградят побдителите в първия литературен конкурс с името на Парцалев

На 19 декември в град Левски на официална церемония ще бъдат връчени наградите на победителите в Първия национален литературен конкурс „С обич за Георги Парцалев – българският рицар на смеха“, информират от местната общинска администрация.

Националният конкурс в родния град на големия български артист Георги Парцалев е организиран от Община Левски под патронажа на кмета на общината Любка Александрова, в памет на актьора с уникална комедийна дарба и човешко обаяние.

Голямата награда „Рицар на смеха“ ще бъде присъдена на български автори за високохудожествени произведения с ярък израз на пречистващата сила на смеха.

Наградите и плакетите в две възрастови категории ще бъдат връчени от кмета на Община Левски  на 19.12.2023 г., в 11.00 ч. в лилавия салон на Общината. Отличените творби са определени от жури в състав: Димитър Томов – писател и общественик, дългогодишен директор на Университетското издателство „Св. Климент Охридски“, Дора Давидова – дългогодишен преподавател по БЕЛ в СУ „Крум Попов“, гр. Левски и Петя Чолакова, магистър филолог – главен експерт в отдел „Образование, култура и спорт“ в Община Левски.

Подобни новини

Back to top button