Футбол

32 отбора от страната се включиха в национален футболен турнир в Плевен

Дните преди коледните празници се превърнаха в истински празник за почитателите на футбола в Плевен. Най-масовата игра събра в града над 400 състезатели от страната, които се включиха в националния футболен турнир „Real Sport Cup“. Началото на турнира бе дадено от председателя на Общински съвет – Плевен доц. д-р Иван Малкодански и президента на асоциацията „Български футболни турнири“  Димитър Николов. Проявата се реализира в партньорство с Община Плевен и местния бизнес.

Доц. д-р Малкодански поздрави участниците в проявата и пожела на отборите оспорвани битки и спортсменски дух на терена. В качеството си на представител на местната власт той пое и ангажимент за подкрепа и съдействие при организацията на следващите издания на турнира. Подкрепа за турнира заяви в предварителни срещи с организаторите и кметът на Общината д-р Валентин Христов.

От страна Димитър Николов изказа благодарност към Община Плевен и Общинския съвет за подкрепата при реализацията на събитието. Той посочи, че целта на футболното събитие е популяризиране на масовия футбол в свободното време и на здравословния начин на живот.

Общо 32 отбора от цялата страна участваха в първото издание на турнира, като всички срещи се играха на новия футболен терен с изкуствена трева до градския стадион в Плевен.

Подобни новини

Back to top button