Общинска и държавна администрация

Три дами заеха ръководни позиции в Община Плевен

Кметът на община Плевен д-р Валентин Христов представи днес новите членове на ръководния екип на местната администрация. 

С ресор „Проекти и хуманитарни дейности“ ще бъде третият от заместник-кметовете- Елина Димитрова. Тя е възпитаник на Математическа гимназия „Гео Милев“, Плевен. Магистър е от Техническия университет в гр. Русе, „Инженер компютърна техника“ и магистър по математика от Шуменския университет. Има специализации по „Управление и организация на административните дейности“ и „Европейска административна практика и управление на проекти“. Професионалният й опит включва работа като главен експерт в дирекция Бюро по труда в Плевен, сектор „Мониторинг на европейски програми и проекти”, експерт комуникация и мониторинг по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. В периода септември 2014 г. – януари 2017 г. е била помощник – директор в Професионална гимназия по механоелектротехника в Плевен. От септември 2015 г. до декември 2023 г. заема длъжността заместник-директор на Център за подкрепа и личностно развитие – Ученическо общежитие, гр. Ловеч. От септември 2020 г. до декември 2023 г. е преподавател по математика в Професионалната гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов”, гр. Плевен. От ноември 2020 г. до момента е ръководител на инспектиращ екип към Националния инспекторат по образованието на МОН.

Г-жа Димитрова има дългогодишен опит в разработването на проекти по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, програма „Еразъм +“, била е координатор и ръководител на проекти по схемата „Ново работно място“, „Безопасен труд“, ръководител на проекти по програма „Леонардо Да Винчи” и програма „Младежта в действие“. Ръководила е и проекти по Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Национална програма „Модернизиране на професионалното образование“.   

Анелия Дечева поема отдел „Култура и туризъм“. Тя е известна в плевенските културни среди като диригент на общински хор „Гена Димитрова“. Дечева е възпитаник на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен, след което и на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, магистър е по „Музикална педагогика“ и „Оперно пеене и дирижиране“. Има второ висше образование от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, специалност „Библиотекознание и библиография“.

Ваня Първанова е новият началник на отдел „Спорт“. По образование е бакалавър със специалност „Педагогика“ от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“ и магистратура „Медии и реклама“. Има дългогодишен опит на ръководни позиции в голяма частна компания и петгодишен опит на позицията мениджър за региона на Северна България. В периода 2000-2005 г. е професионален състезател и треньор във Волейболен клуб „Спартак – Плевен. Международен съдия е по волейбол. 

Продължават конкурсните процедури за началник отдел „Образование и младежки дейности“ и Директор Дирекция „Приходи от местни данъци и такси“, информират от Община Плевен.

На снимката (отляво надясно): Ваня Първанова, д-р Валентин Христов, Елина Димитрова и Анелия Дечева

Подобни новини

Back to top button