Полиция

62 акта са съставени в специализирана акция срещу престъпността в областта

На 5 януари в Плевенска област се проведе специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В операцията са включени сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция; подпомогнати от „Държавно горско стопанство“. Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.
В хода на операцията са задържани 6 лица и са образувани 5 бързи производства и едно досъдебно производство.
Проверени са 348 лица и 411 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 13 пункта за черни и цветни метали, 10 заложни къщи, 13 автоморги, автосервизи и депа; 21 питейни и увеселителни заведения, 25 търговски обекта. В областта са регистрирани 7 престъпления, свързани с наркотиците, нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения са съставени 62 акта. Съставени са 12 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. В хода на спецакцията са съставени и 5 акта и констативни протокола от други органи.
Материалите от специализирана акция са докладвани в Районна прокуратура – Плевен по компетентност. Работата по случаите продължава.

Подобни новини

Back to top button