Услуги

В офис на НАП Плевен е подадена първата годишна данъчна декларация

От днес започва подаването на данъчни декларации за доходите на физическите лица по електронен път и в офисите на приходната агенция. Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно онлайн деклариране и плащане през 2024  година е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите е 30 април. За лицата извършващи стопанска дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, включително едноличните търговци, както и физическите лица в случаите по чл. 29а от ЗДДФЛ, срокът за подаване е от 01 март до 01 юли 2024г., напомнят от приходната администрация.

В офис на НАП Плевен е подадена и първата годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ, за ползване на данъчно облекчение за дете. Сумата ще бъде възстановена след проверка от приходната агенция в срок от 1 месец след подаване на документите.

Първите клиенти на офис на НАП в Плевен на 10 януари получиха календар.

„Съветваме всички граждани да се възползват максимално от електронните услуги на НАП, защото това улеснява клиентите и по този начин не се допускат грешки при попълване на данни и подаване на декларации. В началото на март 2024 г., след подаването на данните от работодатели и платци на доходи, ще бъде пусната и е-услугата за достъп до предварително попълнената декларация за доходите, която се подава с ПИК или електронен подпис през Портала за електронни услуги на НАП“, припомня директорът на офис на НАП Плевен Цветомила Потурлиева. Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи в сайта на приходната агенция: www.nap.bg и на телефоните на Информационния център на НАП: 02/9859 6801 или 0700 18 700 на цена, според тарифите на съответния оператор.

Подобни новини

Back to top button