ПолицияСтраната

В Митница Русе се натъкнаха на турски автобус, пълен с контрабандни стоки

Митническите инспектори на ТД Митница Русе се натъкнаха на турски автобус, пълен с контрабандно пренасяни стоки – цигари, текстилни и парфюмерийни изделия.

Автобусът, управляван от турски гражданин по маршрута от Турция за Румъния, е спрян от проверяващите на изходящо трасе на Дунав мост при Русе. При извършената щателна митническа проверка в багажа на един от пътниците са установени 2 880 къса (148 кутии) цигари без български акцизен бандерол. Пътникът е заявил, че ги пренася за подарък.

В багажа на друг от пътниците митническите служители намерили 900 текстилни изделия и 4 800 метални емблеми, брандирани с логата на световни търговски марки. Турският гражданин, в чийто багаж са открити, не е представил документи за закупуването им нито митнически документи за въвеждането им в ЕС.

В хода на проверката, митническите инспектори откриват също 209 парфюмерийни изделия в личния багаж на шофьора на превозното средство. Той не е представил документи, доказващи закупуването им, нито задължителните митнически документи за въвеждането на стоките на територията на ЕС.

Всички намерени контрабандни стоки са иззети, а на нарушителите са издадени актове за установяване на административно нарушение.

Снимката е илюстративна

Подобни новини

Back to top button