Право

Дело за ПТП от август 2019 г. със загинал моторист ще гледа Окръжен съд – Плевен

На 23.01.2023 година, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело №1003/2023 година, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу И.Ц.М.,от град Червен бряг, обл. Плевен, роден 1970 година, обвинен в това, че на 16.08.2019 година, в град Червен бряг, при управление на лек автомобил нарушил правилата за движене по пътищата, като отнел предимството на мотоциклет и по този начин, по непредпазливост, причинил смъртта на 40-годишния Ц.М.П., също от град Червен бряг.

Инцидентът е станал в светлата част на деня, на кръстовище. Обвиняемият не е спрял на линията на знак „Стоп“, а навлязъл в кръстовището със скорост от около 9 км/ч, тъй като е имал ограничена видимост, поради наличието на спрени МПС-та непосредствено преди кръстовището. През това време, на пътя с предимство се движел пострадалия, който управлявал мотоциклет със скорост от 105 км/ч, при разрешение 50 км/ч в населено място, без поставена защитна каска. Последвал е удар между автомобила на обвиняемото лице и мотоциклета. В следствие на този удар, пострадалият мотоциклетист, паднал на земята, където останал да лежи. Бил откаран с линейка до УМБАЛ „Д-р Г.Странски“ град Плевен, но още същият ден настъпила неговата смърт, поради получените от катастрофата множество травми.

Обвинителният акт е постъпил в Окръжен съд – Плевен на 21.11.2023 година и първото по делото разпоредително съдебно заседание е проведено в рамките на законоустановения едномесечен срок – 20.12.2023 година.

Насроченото за 23.01.2024 година съдебно заседание е второ открито заседание по делото.

Подобни новини

Back to top button