Водещи новини

Каква е зимната обстановка в община Плевен към 12:30 часа

Всички пътища в община Плевен към този час са проходими при зимни условия, информират от местната администрация.
По информация от общинската фирма „Инжстрой“, ангажирана със зимното почистване на общинската пътна мрежа, всички пътни участъци са почистени и обработени. Предстои поредно минаване на машините и нова обработка на пътната настилка. Няма проблеми и в участъците със снегонавявания – това са районите между селата Пелишат и Згалево, Бохот – Тученица – Радишево
и Върбица – Буковлък. Пътищата между тези села са проходими.

Информация от общинската фирма „Тролейбусен транспорт“: Тролеите обслужват всички линии в Плевен. Няма проблеми с контактната мрежа. Възстановена е обслужването и по електробусната линия Плевен – Гривица, където имаше проблем в ранните часове на деня.

На територията на общината до момента няма постъпили сигнали за населени места без ток и вода.

Всички сигнали, които постъпват на горещия телефон на Община Плевен 064/881- 323 за проблемни пътни участъци, се предават веднага към съответните фирми по райони.

Община Плевен напомня, че съгласно Наредба №2 за опазване на околната среда в общината, етажните собственици, домсъветите и гражданите се задължават да поддържат чистотата в общите части на жилищните сгради и прилежащите терени към сградите, тротоарите, зелени площи, паркинги, междублокови пространства, включително и почистването от сняг и лед.

Снимка: Фейсбук, Владимира Йорданова

Подобни новини

Back to top button