НПОПолитикаТуризъм

Информационна среща събира представители на туристическия бранш на 24 януари в Плевен

Председателят на Общински съвет – Плевен, доц. д-р Иван Малкодански и Браншова бизнес камара организират информационна среща на фирми от туристическия бранш и заинтересовани страни от Плевен с Търговско-промишлена камара Долж, окръг Олтения, Румъния. Събитието ще се проведе на 24 януари 2024 г., сряда, от 10:00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова”.

Срещата е с насоченост към местния туристически бизнес и фирми – потенциални партньори, на която ще бъде представено международното летище Крайова с цел неговото популяризиране.

Летище Крайова е второто по големина в Югозападна Румъния с най-ниските летищни тарифи в Румъния, новооборудвана база за обработка на пътници, товарни съоръжения, с капацитет на обслужване населението на 5 окръга (2,3 милиона души), плюс част от населението на Югоизточна Сърбия и Северозападна България.

Възможностите, които предлага летището, са свързани с изпълнението на проекти за разширение и модернизация, новоизградена инфраструктура, нов чартърен полет до Истанбул и множеството културни събития, провеждани в Крайова. В хода на събитието ще бъдат обсъдени и потенциалните възможности за развитието на туризма в Плевен и Крайова.

Подобни новини

Back to top button