ЗдравеОбществоСемейство

Момиченцето Перла е първото бебе за 2024 в Левски (снимки)

Община Левски по традиция с мило тържество честити празника на акушерките и акушер – гинеколозите и обяви бебе на годината на Бабинден и Ден на родилната помощ – 21 януари. Момиченце е първото бебе родено в Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ – Левски през 2024 година. Перла Борисова Колева се появява на този свят на 5 януари в 12.05 ч. в родилно отделение на болницата в Левски.

За 22-годишната майка тя е второ дете и се ражда с помощта на акушер-гинеколозите – 2 400 г. и 47 см. за радост на своите родители Русалинда и Борис Колеви.

По стара традиция младата майка поля на завеждащия отделението д-р Ангел Петков за ритуалното измиване на ръцете, а той поръси присъстващите на тържеството и пожела да се раждат много бебета.

Малките палавници от група „Ежко Бежко” на детска градина „Локомотив” и техните учителки поздравиха всички с вълнуващи музикално–поетични изпълнения, посрещнати с радостни аплодисменти.

Елка Ангелова – заместник-кмет на община Левски, поздрави родителите и пожела да отгледат свята дъщеря с много любов, внимание и търпение. Родителите получиха акта за раждане на своята рожба, парична награда и подаръци от Община Левски.

Специални поздрави и благопожелания по повод Деня на родилната помощ г-жа Ангелова отправи към директора на МБАЛ-Левски, Евгения Иванова, към началника АГ отделението д-р Ангел Петков, към акушери и лекари и всички, които посрещат новия живот, и връчи подаръци от Община Левски.

По традиция беше поднесена и погача от Петя Чолакова- гл.експерт „Образование, култура и спорт” с пожелание колкото много са зрънцата, толкова много да са и децата.

В момента в родилното отделение в общинската болница в Левски има две бебенца, родени с нормално раждане, благодарение на грижите на акушер-гинеколозите в отделението, научихме от д-р Петков. През миналата година тук са се родили 54 деца, а през тази, макар че това не се планира, очакват и имат готовност за раждането на повече деца.

Подобни новини

Back to top button