Общинска и държавна администрацияСпорт

Отбори от 24 училища в община Плевен ще се включат в Ученическите игри

Отбори от 24 основни и средни учебни заведения на територията на община Плевен са подали в определения срок заявки за участие в различните видове спорт в Ученическите игри през учебната 2023/2024 година. Правилата за организиране и провеждане на игрите са утвърдени със Заповед № РД-09-639/14.09.2023 г. на Министъра на младежта и спорта. Етапите са: вътрешноучилищни, общински, областни, зонални и финални състезания по видовете спорт: футбол, волейбол, баскетбол, хандбал, тенис на маса, лека атлетика, шахмат и бадминтон. Възрастовите групи са: момчета и момичета V – VII клас, юноши и девойки VIII – X клас и юноши и девойки XI – XII клас.

Общинските администрации организират и провеждат общинския етап на Ученическите игри. През есента на 2023 г. се състояха всички срещи по футбол, в отделните възрастови групи са излъчени победители, които продължават в областния етап на игрите. Това са:

  • Момчета V – VII клас – ОУ „Валери Петров“;
  • Юноши VIII – X – МГ „Гео Милев“;
  • Юноши XI – XII клас – МГ „Гео Милев.

Също през есента на 2023 г. се проведоха срещите по волейбол във възрастова група юноши XI – XII клас и девойки XI – XII клас. Победители и продължаващи в областния етап са отборите на МГ „Гео Милев“ /при юношите/ и ГПЧЕ „Димитър Димов“ /при девойките/. Предстоят срещите в останалите възрастови групи.

В Община Плевен се проведе техническа конференция с учителите по физическо възпитание и спорт – водачи на отборите, заявили участие в игрите. Бяха представени главните ръководители и главните съдии в отделните спортове, които отговарят за организацията и провеждането на състезанията. Изтеглен бе жребий за разпределение на отборите в групи, където заявките са повече от 5. Срещите ще се играят по системата „всеки срещу всеки“, като класиралите се на първите три места ще бъдат наградени с купи и грамоти. Заелите първите места във вида спорт се класират за областния етап.

Срещите ще се проведат, както следва: в зала „Спартак“ – тенис на маса; в зала по лека атлетика /до стадион „Плевен“/ – лека атлетика; в СУ „Анастасия Димитрова“ и ОУ „Васил Левски“ – волейбол; в ДФСГ „Интелект“ – баскетбол; в Шахклуб на бул. „Скобелев“ – шахмат; в спортната зала на Медицински университет – хандбал. 

Подобни новини

Back to top button