Полиция

Главен комисар Живко Коцев: Необходима е промяна в подхода към гражданите

Очевидно е, че имаме дефицити в професионалната подготовка, а от нейното качество зависи ефективността на работата ни, заяви категорично главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев пред състава на ОДМВР-Плевен. Той коментира, че целта, която ръководството на МВР си е поставило в това направление е преустановяване на формализма и постигане на практическо ориентиране на обучението. В реализирането на този процес са ангажирани Академията на МВР и ръководителите по места. Друг акцент главен комисар Коцев постави върху преодоляването на дефицита от приемственост, на промяна в манталитета, на  формиране на нов подход към гражданите – полицаят трябва да излъчва институционалност, подкрепа и разбиране. Той коментира и очакванията за по-голяма интензивност на работата по противодействие на икономическата престъпност, контрабандата на акцизни стоки и ограничаването на пътния травматизъм, което не се решава единствено и само със завишени административно-наказателната дейност. Главен комисар Димитър Калганджиев  изведе и резервите в противодействието на престъпленията, свързани с наркотични вещества, включително  и за активизиране на превенцията по тази линия.
Той увери, че ръководството на МВР полага максимални усилия за подобряване на работната среда и техническата обезпеченост на служителите. В рамките на годишния отчет старши комисар Живко Ламбов отчете 10 пункта спад на регистрираните престъпления и с 3 процента увеличение на разкриваемостта.
Окръжният прокурор Владимир Николов благодари на ОДМВР- Плевен за отличното взаимодействие и подчерта, че правоохранителните органи дължим на обществото да работим с синхрон, за да постигаме резултатите, които то очаква.
На годишния анализ присъстваха заместник-областният управител и заместник-кметът на Плевен, представители на прокуратурата, на административния, окръжен и районен съд и на структурите за местно самоуправление.

Подобни новини

Back to top button