Спорт

СК по авиомоделизъм от град Левски е трети в страната

Град Левски беше домакин на годишното събрание на Българска федерация по фвиомоделизъм на 20 януари.

Домакинството не е случайно. Спортният клуб по Авиомоделизъм в гр. Левски е на престижното трето място в България, информира неговият председател Аспарух Аспарухов.

Изминалата 2023 г. е много успешна за клуба, чиито състезатели участваха в редица национални и международни състезания и  постигнаха много успехи.

При децата: Велислав Христов, ученик от четвърти клас, стана национален шампион в клас F1B и трети в клас F1H. Той спечели първи места и на пролетния турнир в гр. Казанлък в класове F1H и HLG. Стефан Минков, ученик от четвърти клас, стана шампион в клас тренкорд до 1,5 куб. см. Той е и трети в клас кордов акробат.

При мъжете: Димитър Корназов е трети в националното първенство, трети на Купа България и втори на Купа Н. Николов в клас F1C. Мирослав Мандичев е републикански шампион в клас F1A, има първо място на Купа Memorial Ivan Sekularac, първо място на Anatolian Free Flight Cup, второ място на Mostar Cup, второ място – Izet Kurtalic Memorial, второ място – Tomorkhuu Memorial Cup, второ място – Asian Cup, трето място – Memorijal Danko Sokolic, трето място – Ismail Sarioglu Free Flight Cup. Мирослав Мандичев е седми в Световната ранглиста по Авиомоделизъм в клас F1A за 2023 г. от 260 регистрирани състезатели в този клас. На Световното първенство във Франция в класовете F1 Мирослав Мандичев е девети от 114 участници в клас F1A. Цветан Бончев зае четвърто място на Мемориал Н. Николов.

М.с. Цветан Бончев и м.с. Мирослав Мандичев са част от националният ни отбор в клас F1А, класирал се на 11-то място отборно на Световното първенство тази година от 39 отбора.

В клас F2D Ромео Дончев е национален шампион. На Европейското първенство в Полша е 16-ти от 45 участника. Той е 13-ти в Световната ранглиста от 136 регистрирани състезатели в клас F2D Игор Ткач е втори на Националното първенство в клас F2D. Той е 22-ри в Световната ранглиста за годината.Любо Дончев е 24-ти на Европейското първенство в Полша и 30-ти в Световната ранглиста в клас F2D за 2023 г.

На годишното събрание на федерацията Мирослав Мандичев беше удостоен със званието „Заслужил майстор на спорта” за постигнати високи резултати.

В анкетата за най-добър състезател за 2023 г. попаднаха четирима състезатели на клуба от Левски. Димитър Корназов е десети, Цветан Бончев е девети, Ромео Дончев е седми ,а Мирослав Мандичев е трети. В класирането за клуб на годината СК по Авиомоделизъм гр. Левски зае престижното трето място страната.

 

Подобни новини

Back to top button